2009. július 21., kedd

Pár dolog, ami jól jöhet egy GPS-ben

Összeszednék most pár dolgot, ami mindenképpen hasznos lesz egy GPS navigációs készülékben.

1. TMC- elsősorban a városi autósoknak lenne fontos, hogy figyelmeztesse őket valaki a dugókra, és esetleg elkerülő utakat is javasoljon helyette. Magyarországon még nem működik ez olyan jól, mint, ahogy szeretnénk, de sokak számára hasznos volna egy ilyen jellegű szolgáltatás.

2. Térképfrissítés! Nagyon fontos, hogy időről időre frissíthessük a kütyünk térképét, mert elavult térképpel épp azt veszíti el a GPS, amire való - a naprakészséget. Ha elavult térképpel navigálunk, sok kellemetlen meglepetés érhet minket - ha egy utat pl. elzártak, megszüntettek, illetve, ha a navigáció kerülőútra terel minket ott, ahol már épült egy többsávos autóút.

3. Könnyű, egyértelmű kezelés, és választható hangok. Ha sokáig ugyanazt a hangot hallgatjuk, akkor könnyen megszokjuk, belefásulunk, jól jön az alternatív útitárs, de fontosabb ennél, hogy könnyen beállíthassunk az úticéljainkat, és egyszerűen vehessünk fel köztes pontokat. Ha a GPS kezelése bonyolult, akkor a beállítás minden alkalommal egy tortúra lesz, és nem szívesen fogjuk majd használni a navigációt.

4. POI. A POI értelmezése kimaradt az előző írásokból, most pótolom a definíciót. A POI (Points Of Interest) olyan pontokat, helyeket, boltokat, stb. jelöl, amik érdekesek, érdeklődésre tarthatnak számot. Lehet z egy műemlék, egy templom, egy étterem, vagy épp egy orvosi rendelő is. Az egyik leghasznosabb funkció a parkolók megjelölésére szolgáló POI lehet.

Kapcsolódó cikkek: gps.about.com, gps.about.com, techhirek.wordpress.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése